Zöld és fehér - Ötletes megoldások kis alapterületen
- somogyiakos
- Jan 20, 2020
- 1 min read
A konyha az otthon egyik legfontosabb helyisége, amely talán a legnagyobb figyelmet igényli a tervezés során. Mivel megépítése anyag-, idő- és pénzigényes feladat, fontos, hogy a tervezésénél tisztában legyünk a saját igényeinkkel, így okosan kialakított konyhánkat hosszú évekig használhatjuk.
Gondolhatnánk, hogy egy konyha minél nagyobb, annál jobb, mi mégis inkább azt hangsúlyozzuk, hogy az átgondolt elrendezés a kulcsa mindennek. A Serpenyővirtuóz, vagyis Dr. Görbe Pál gasztroblogger konyhájára bukkantunk rá nemrég, amit szívesen meg is mutatunk, mert
- letisztult és barátságos hangulatot áraszt,
- van benne néhány ötletes megoldás,
- mindezt pedig viszonylag kis alapterületen valósítja meg.

A mattzöld fóliázott szekrényajtók elegáns kontrasztot alkotnak a fényesfehér munkalapokkal és a fehér metrócsempével. A fényes felületek magukra vonzzák a tekintetünket, mellettük a zöld felületek homogén egységként hatnak, így alig vesszük észre, hogy a falfelületek gyakorlatilag a plafonig meg vannak töltve szekrényekkel. Ezek a magasan elhelyezett szekrények ideális tárolóhelyet biztosítanak a ritkábban használt konyhai gépek, edények számára. Elérésükhöz érdemes lehet a közelben tartani egy fellépőt vagy sámlit.
A sarokban kialakított kamraszekrény nagyszerű megoldás, amikor teljes méretű kamra kialakítására nincs hely. Az L alakú szekrény és a két fokozatban nyíló ajtó rengeteg dolgot elrejt, viszont minden könnyen hozzáférhető. Itt tárolhatjuk a főzéshez szükséges alapanyagokat, és a helyigényesebb, általában nagyobb tételben vásárolt élelmiszereket, mint az ásványvíz vagy tej.





Comments