top of page

Zöld és fehér - Ötletes megoldások kis alapterületen

  • somogyiakos
  • Jan 20, 2020
  • 1 min read

A konyha az otthon egyik legfontosabb helyisége, amely talán a legnagyobb figyelmet igényli a tervezés során. Mivel megépítése anyag-, idő- és pénzigényes feladat, fontos, hogy a tervezésénél tisztában legyünk a saját igényeinkkel, így okosan kialakított konyhánkat hosszú évekig használhatjuk.

Gondolhatnánk, hogy egy konyha minél nagyobb, annál jobb, mi mégis inkább azt hangsúlyozzuk, hogy az átgondolt elrendezés a kulcsa mindennek. A Serpenyővirtuóz, vagyis Dr. Görbe Pál gasztroblogger konyhájára bukkantunk rá nemrég, amit szívesen meg is mutatunk, mert

- letisztult és barátságos hangulatot áraszt,

- van benne néhány ötletes megoldás,

- mindezt pedig viszonylag kis alapterületen valósítja meg.



ree

A mattzöld fóliázott szekrényajtók elegáns kontrasztot alkotnak a fényesfehér munkalapokkal és a fehér metrócsempével. A fényes felületek magukra vonzzák a tekintetünket, mellettük a zöld felületek homogén egységként hatnak, így alig vesszük észre, hogy a falfelületek gyakorlatilag a plafonig meg vannak töltve szekrényekkel. Ezek a magasan elhelyezett szekrények ideális tárolóhelyet biztosítanak a ritkábban használt konyhai gépek, edények számára. Elérésükhöz érdemes lehet a közelben tartani egy fellépőt vagy sámlit.

A sarokban kialakított kamraszekrény nagyszerű megoldás, amikor teljes méretű kamra kialakítására nincs hely. Az L alakú szekrény és a két fokozatban nyíló ajtó rengeteg dolgot elrejt, viszont minden könnyen hozzáférhető. Itt tárolhatjuk a főzéshez szükséges alapanyagokat, és a helyigényesebb, általában nagyobb tételben vásárolt élelmiszereket, mint az ásványvíz vagy tej.

 
 
 

Comments


bottom of page